четвер, 19 листопада 2009 р.

Ashes and Snow /Пепел и снег/ (2005)

"Feather to Fire,
Fire to Blood,
Blood to Bone,
Bone to Marrow,
Marrow to Ashes,
Ashes to Snow..."
(с) Грегори Колберт, «Пепел и Снег»

В минулому кінодокументаліст, пізніше - фотограф Грегори Кольбер (Gregory Colbert) в 2005 році створює надзвичайний фільм "Пепел и снег" (Ashes and Snow). Ще нікому не вдавалось так поєднати те, що завжди було єдиними цілим, але тепер розділилось на два полюси - Людину і Природу. Ідея зародилась після 13-річної мандрівки фотографа найнезвичнішими місцями планети. За цей час йому вдалось дуже близько знайти спільну мову з природою.

Дивлячиь, неможливо зрозуміти - коли це було, яка це взагалі ера. Складається враження, що настільки близько існувати ці два поняття не могли ніколи. Проте тут Людина і Стихії, Людина і Тварини, Стихії і Тварини переплітаються в одне ціле. На морській глибині люди плавають з китом, гармонійно вливаючись в образ риб. В річках слять слони і жінки, обіймаючись, як би це парадоксально не звучало. В пустелях діти лежать між гієнами. І в цьому всьому спокій, гармонія і умиротворення.

Фільм не потребує перекладу, оскільки одинокі фрази, що там лунають є дуже зрозумілими і медитативними. Це година для споглядання. Для заглиблення в такий спосіб в своє начало, для відчуття єднання з природою і очищення помислів.

"Пепел и снег" перш, ніж стати фільмом був фотовиставкою. За три роки до того, в 2002-му.

"Слон с поднятым хоботом –
это письмо к звездам.
Прыгающий из воды кит –
это послание с морского дна.
Эти образы – послание моим снам.
Эти послания – мои письма тебе"

(с) Грегори Колберт, «Пепел и Снег»


Де дивитись: вдома наодинці

Немає коментарів:

Дописати коментар