понеділок, 16 листопада 2009 р.

Julie & Julia /Джулі і Джулія/ (2009)

Саме "Джули і Джулія" надихнули на цей блог. Захоітлось створити якийсь собікорисний і комусьцікавий блог. Думала про шо писати... І надумала. Оскільки нерівнодушно відношусь до кіно, як феномену, вирішила з "Джулі і Джулії" все і почати.

"Джули і Джулія" ("Julie & Julia") - фільм Нори Ефрон (Nora Ephron), 2009 року. Оснований на 2-х реальних історіях середини і кінця ХХ століття.
Перша лінія - Джулія Чайлд (Julia Child), американка, котра шаленіє від куховарства, щаслива дружина, яка не знає чим зайнятись і йде на кухарські курси. Особа дуже харизматична, впевнена в собі, життєрадісна і приємна. Особливою її ознакою є високий зріст - 1,88м. Це історія ~1946 року. Париж, розкіш, шалені продуктові ринки, корзинки, кухонне причандалля.

Друга лінія - Джулі Пауел (Julie Powell). Рік 2002. Нью-Йорк. Американка, молода дружина, писменниця з недописаною книгою. Хоче зайнятись чимось, що зможе довести до кінця і присвятити цьому певні зусилля. Маючи багато cookbooks вирішує за рік (рівно 365 днів) приготувати всі рецепти з книги Джулії Чайлд (а їх там 524) і заводить блог для того, щоб все це описувати.

Оскільки фільм оснований на реальних подія, то і одна, і інша Джулії в історії Америки були і зробили свій внесок в розвиток американської кухні. Джулия Чайлд справді видала в 1961 році свою книгу "Mastering the Art of French Cooking",а на youtube можна подивитись записи її передачі "The French Chef". Меріл Стріп (Maryl Streep), котра зіграла Джулію Чайлд надзвичайно гармонічно влилась в її образ в свої 60. Її повинні пам"ятати з фільму "Диявол носить Prada" ("The Devil Wears Prada"). Сама ж Джулія Чайлд навіть коментувала ще в 2002 році блог Джулі Пауел. А померла в 2004, у віці 91 року, за 2 дні до дня народження - 13 серпня.

Джулі Пауел видала книгу "Julie & Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen". Цікаво було зайти на її блог, який справді існує, зареєстрований в серпні 2002 року і де вона, справді як у фільмі описує всі свої кухооні переживання. Ось він: http://juliepowell.blogspot.com/ . Загалом фільм дуже позитивний, картинка гарна, яскрава, після нього хочеться приготувати щось їсти, в Париж і завести тематичний блог.

Сама ж режисрка фільму, Нора Ефрон, на прграмах Джулії Чайлд мабуть і виросла, оскільки зараз їй пішов 69-ий рік... За моєю кіношкалою (яку я ще не розробила, але займусь цим в найближчий вечір) даю фільму Julie & Julia 8 балів з 10! Оскільки порівнювати нема з чим, то я скажу - що це дуже навіть непогано!
Де дивитись: дома

Немає коментарів:

Дописати коментар